VVBBC CUP – COVID-19

Voorstel organisatie VVBBC Jeugdcup Seizoen 2020-2021

Algemene COVID-19 maatregelen

De verschillende VVBBC Toernooien zullen de nodige maatregelen, uitgevaardigd door de verschillende overheden (nationaal, regionaal en lokaal), moeten respecteren.
Gezien deze maatregelen regelmatig aangepast worden is het noodzakelijk dat deze 2 weken voor de datum van het toernooi door de organiserende club gemeld worden aan de VVBBC.

Er dient per toernooi een COVID-verantwoordelijke aangeduid te zijn door de organiserende club. Deze persoon is verantwoordelijk voor het aanbrengen van de nodige signalisatie en voor het naleven van de verschillende maatregelen.

De organiserende club dient tijdig bij annulatie van het jeugdtoernooi VVBBC te verwittigen zodat alle clubs tijdig op de hoogte gebracht kunnen worden van de annulatie.

Bijzondere VVBBC Jeudcup maatregelen

 1. Mondmasker plicht
  Dragen van mondmasker bij verplaatsingen in de sporthal en naar de cafetaria en de toiletten voor iedereen ouder dan 12 jaar (inclusief coaches, tellers en leden van de wedstrijd tafel)
 2. Totale capaciteit sporthal
  Hoeveel personen er maximaal aanwezig mogen zijn wordt bepaald per sporthal.
  Ouders kunnen plaats nemen in de cafetaria.
  Er wordt een uitzondering gemaakt voor de Minibad spelers waar er per kind max 1 ouder ( met mondmasker) aanwezig mag zijn.
  De prijsuitreiking zal in de cafetaria plaatsvinden.
  Gezien de beperkte capaciteit van de sporthal zal er geen stand met badminton materiaal toegelaten worden in de sporthal.
 3. Optie Geen dubbel
  Gezien de verschillende maatregelen zal er een mogelijkheid om alleen ENKEL-wedstrijden te spelen. Hierdoor zullen er minder interacties zijn tussen de verschillende spelers.
  Het wordt aan de lokale verantwoordelijke van het toernooi overgelaten om deze optie te gebruiken.Het is aan te raden bij veel inschrijvingen voor een bepaalde leeftijds categorie het aantal wedstrijden te beperken.
 4. Vaste tijdsblokken
  Om interacties tussen de verschillende leeftijdsgroepen te vermijden is er een strikte indeling in tijdsblokken noodzakelijk.
  Het volgende tijdsvak kan pas starten indien alle wedstrijden van de vorige groep beeïndigd zijn.
  Hieronder een voorbeeld van mogelijke tijdsvakken om de interactie tussen de verschillende groepen te minimaliseren.
TIJDSVAKGROEPPERIODE
Tijdsvak 1Minibad (-9) en -119u00-11u00
Tijdsvak 2-1311u10-14u15
Tijdsvak 3-1511u10-14u15
Tijdsvak 4-1716u45-19u00