De eerste stappen

Een nieuwe sporthal, geen badmintonclub in de nabijheid, competitie spelen, jeugdwerking opstarten, … Het zijn maar een paar redenen waarom een club kan worden opgericht. Wat moet er gedaan worden om een club te kunnen oprichten en aan te sluiten bij de verschillende door de overheid en Bloso erkende liga’s.

Iedere club dient zich zowel aan te sluiten bij Badminton Vlaanderen als bij de VVBBC daar de VVBBC zorgt voor de provinciale werking in Vlaams-Brabant in naam van Badminton Vlaanderen en zorgt voor een stem binnen de verschillende commissies (competitie, klassementen,  jeugdwerking, recreantenwerking, veteranenwerking, opleidingen, G-sport, etc.).

Speciale aansluitingsvoorwaarden
Bij het opstarten van een club komt een financiële kost kijken. Daar een beginnende club start met in principe een lege rekening helpt de VVBBC en Badminton Vlaanderen de club door speciale tarieven toe te passen voor het eerste jaar of door starterspakketten.

Neem contact op met het provinciale bestuur en Badminton Vlaanderen om alle initiatieven te kennen daar deze ieder speelseizoen kunnen wijzigen.

Wie kan aansluiten?

  • Je zou graag badminton spelen maar je vindt geen club in de buurt om bij aan te sluiten. Waarom zou je dan met een aantal vrienden en andere badmintonliefhebbers zelf geen club oprichten? Met de steun van Badminton Vlaanderen en de VVBBC is dit een fluitje van een cent.
  • Je speelt reeds in een club maar deze is nog niet aangesloten bij Badminton Vlaanderen. Slechts als je club is aangesloten kan ze genieten van de vele voordelen die aansluiting bij Badminton Vlaanderen en de VVBBC met zich mee brengt.
  • Je speelt badminton in een sportcentrum en betaalt je jaarlijks blauw aan de huur van een terreintje. In dit geval is het voordeliger om aan te sluiten bij een club. Op deze manier ontmoet je andere spelers en geniet je van de voordelen die Badminton Vlaanderen en de VVBBC biedt. Bovendien betaal je in een club gemiddeld 50 tot 125 euro lidgeld per jaar en beschik je meestal over meerdere speeluren en/of -momenten. In een sportcentrum betaal je al snel €10,00  voor de huur van één terreintje voor 1 uur. Is er in dit geval geen club in de buurt, dan kan je er ook zelf één oprichten. Samen met de hulp van Badminton Vlaanderen en de VVBBC is dit heel eenvoudig. Bovendien geniet u tal van voordelen.

Download het toetredingsformulier en neem vandaag nog de eerste stappen!